csapatépítő tréning fejléc

Csapatépítő tréning feladatok a sikeres team érdekében! Azt tanácsoljuk, hogy ne csak a gondolattal játsszon el, hogy miért is lenne jó csapatépítő tréningeken szerepelni, illetve szerepeltetni kollégáit, hanem gyakorlatba is ültesse át mindezt! A következőkben felsorolunk olyan csapatépítő tréning feladatokat, amelyek kivitelezéséhez speciális helyszínválasztásra, eszközigényre nincs szükség, az irodán belül is meg lehet őket valósítani! Természetesen ezek alapfeladatok, de mégis könnyen lehet hibázni a lebonyolításaik során: például a rossz szabályismertetés, egyenlőtlen csapatok összeállítása, sportszerűtlen magatartások megengedése, értékelés elmaradása, stb. Az irányítónál előny a hangos beszéd, némi animátori adottság és élő emlékek a néhai gólyatáborról.


 

 Kezdetnek csapatépítő tréning feladatok közül olyat javasolnánk, ami segíti a ráhangolódást a játékos feladatokra. Ahogy általános iskolában ez a „tűz, víz, repülő” nevű játék volt, úgy most legyen ugyanez irodai eszközökkel: tollat, névjegykártyát, számítógép-egeret felhasználva kell feladatokat végrehajtani. Beindítja a kincset érő humort, ha e feladatokat pozitív vezényszavakra hajtják végre: például „Kinevezés” szóra a tollat az orr és a száj felső része közé kell fogni. „Szabadság” kiejtésénél a névjegykártyát le kell szorítani az íróasztalra homlokkal. Végül „Fizetésemelés” szóra a számítógép egerét kézben tartva állásban a kábelét pörgessék maguk előtt. Kollégáikra vigyázva!

 Ügyeljen, hogy ne ezeknél a feladatoknál érkezzenek Önökhöz nyílt napra külsősök! Keringésfokozó hatása a mozgással összekötött gyakorlatoknak segíti az aktivitást, felfrissíti a gondolkodást. Aki ezt a feladatot képes kiviteleztetni, annak a másik kettővel sem lesz gond. Aki nem, annak javasoljuk, hogy keressen fel bennünket és bízza ránk nyugodtan.
Sok munkahely működik úgy, hogy az emberi kapcsolatok csak addig élnek, amíg ők az iroda falai között tartózkodnak. Aztán mindenki éli a saját életét. Csapatépítő tréning feladatokkal az érzelmi alapokat erősebbé téve egy jobb hangulatú, dinamikusabb közösséget teremthetünk! Jó az, ha minél jobban ismerik egymást alkalmazottaink.

 Körben állva kell az egyik embernek egy olyan tárgyat tartani, amit könnyű dobni és elkapni. Lehet ez üres papírdoboz, guriga cellux, összegöngyölt nyakkendő. Ezt a tárgyat dobni kell annak az embernek, akinek előtte mondjuk a nevét. Aki már szerepelt, az leül a mögötte lévő székre. Mikor lement a kör és mindenki ül a széken, akkor a tárgyat a haladási iránynak visszafelé kell dobni és mondani kell annak az embernek a nevét, akitől kapta. Tehát: Aladár – Béla – Cecil – Dénes végeztével Dénes Cecilnek, Cecil Bélának, Béla pedig Aladárnak dobja az eszközt úgy, hogy emlékezniük kell a névre. A csapatépítő feladat akkor valósul meg igazán, ha nem csak a nevüket mondják, hanem valamilyen titkokat magukról. Pl.: „Aladár vagyok és Spanyolországnak drukkoltam a vb-n; Béla vagyok és nem tudok aludni, mert a szomszédom folyton hegedül; Cecil vagyok és az én levesemben is zöld színű a borsó”. Itt is ugyanúgy visszafelé kell haladni a végén.

 Összekovácsolás céljából lehet még rajzversenyt hirdetni Microsoft Paintben a főnök feleségéről másnapra, A4-es papírokból közösen tornyot építeni, rekordot dönteni, hogy a csapatnak összesen kell megcsinálni 100 fekvőtámaszt, közösen megjavítani az épület előtti kerítést, bekötött szemekkel joghurttal megetetni egymást vagy levegő-visszatartó versenyt rendezni. Az egymást célzó titkos átverések is bizonyos szintig a szociális munkakedvet erősítik: egy bélyegző nyomó felületére felragasztott vékonyka celluxdarab, vagy egy céges autó lökhárítójára titokban felkötött konzerves dobozok, stb.

 A csapatépítő tréning feladatok közül szakmai résznél pedig vegyünk egy konkrét területet, legyen mondjuk maga az értékesítés:
Kétfős csapatokban az egyiknek meg kell győzni a másikat arról, hogy az eladni kívánt termék milyen jó a következő szavakkal: felhő, poháralátét, kredenc, várárok és huncut. Vagy éppen szavak nélkül, mutogatva. Próbára teszi a kommunikációs képességeket az is, hogy a vállalkozás dolgozói számára egy teljesen ismeretlen terméket kell eladni egymásnak, előny: 2 perc google-használat! Ennél komolyabb feladat egy konkrét értékesítési kördiagramm elemzése utáni eladási stratégia kidolgozása team-munkában! Vagy a termék életgörbéjét eladási adatokból meghatározni és kiválasztani a legmagasabb áron való értékesítés időpontját belekalkulálva a konkurenciáról lévő információkat is.

  A játékos feladatoktól eljutottunk arra a szintre, ahol a csapatépítő tréning feladatok már alapos szervezettséget és körültekintő tervezést igényel. Ez már a szakembereink feladata. Ezzel a pár bejegyzéssel csak motiválni akartuk Önt egy új úton való elindulásra!

 Aki a csapatépítő tréning feladatok megvalósítása során kaptak sikerélményt, annak azért, aki pedig nem, annak azért, hogy segíthessünk kínáljuk fel elérhetőségeinket e-mailben vagy non-stop telefonos formában!


csapatépítő tréning feladatok

Vállalati tréning

vállalati tréningEredményes és hatékony megoldásokat kínálunk a vállalat problémáira. Professzionális fejlesztői folyamatokkal a vállalatra szabott kérdésekből és lehetőségekből merítünk, melyek jól követhető, pozitív változásokat hoznak!Szakirányú továbbképzés

Cégre szabott vállalati képzések területei: online értékesítés, IT, jogi kiskapuk, marketing, logisztika, számvitel. A megfelelő képzés kiválasztásához mindenképpen egyeztessenek velünk!Outdoor tréning

A megszokottból való kizökkenés nemcsak az idegrendszert frissíti fel, hanem dolgozói számára is érdekesebbé fogja tenni munkahelyeiket! Tekintse meg a közös élmények és a kikapcsolódás legnépszerűbb helyszíneit kínálatunkból!